Wednesday, April 11, 2012

Recipes

Jablečný koláč s tofu



Šíleně jednoduché (hlavně tím, že se nemusí zpracovávat žádné těsto), zdravé a pokud místo másla dáte rostlinné máslo, tak i veganské;)) 

Tvarohová pomazánka


Na nějaké veganské jídlo s tempehem přidám recept až někdy příště, teď už by toho bylo moc:)

A nejlepší song za poslední dny..<3

30 comments:

  1. ten první určo vyzkouším!

    ReplyDelete
  2. Vyzerajú chutne a druhý si určite pripravím ! :)

    ReplyDelete
  3. jablečný koláč vypadá mňamózně! :)

    ReplyDelete
  4. How cool, and such a great coincidence: I have discovered my passion for cooking like 3 weeks ago and now I search for interesting recipes everywhere haha!!

    Love, Mary x

    ReplyDelete
  5. teda tak ten koláč vypadá zajímavě :)

    ReplyDelete
  6. To vypadá všechno víc než dobře. Mňam!

    ReplyDelete
  7. ten jablečný kolář vypadá úžasně!♥ mňam!

    ReplyDelete
  8. Ten koláč je fakt tak jednoduchej? Tak to někdy zkusim :)

    ReplyDelete
  9. ten koláš ♥ delikátní záležitost! =) aaaah ykily baby! =)=*

    ReplyDelete
  10. mas moc krasnej blog!)))
    a kolac mnam mnam)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ten koláč si jdu okamžitě udělat! Zítra si ho dám na snídani :)
      Jen jsem zmatená, že v složení je přírodní cukr a v postupu med, tak se budu muset asi rozhodnout. Oboje tam asi nedám. Dík za super recept!

      Delete
    2. nojo, já do složení zapomněla připsat dvě lžíce medu, ony se tam dávají jen když jsou jablka málo sladká...med se tedy dává k jablkům a cukr do té sypké směsi;)

      Delete
    3. Jojo, asi tak jsem to pochopila :)) Teď to tu tak krásně voní za chvíli bude dopečenej. Udělala jsem malé změny, ale to já tak dělám se všema receptama. Tofu do vlhké směsi jsem dohladka rozmixovala s třema lžícema sojového jogurtu (sojade natural)aby tofu nebylo v koláči rozeznatelné :D a dala jsem tam teda jen lžíci medu, protože jabka byly dost sladký. Jablek jsem dala kilo, mám velkou dortovou formu. Sypkou směs jsem osladila jen třemi lžícemi cukru a nepatrně jsem přidala celozrnnou špaldovou mouku. Nemůžu uvěřit, že to v troubě tak naskočilo, ten postup je přitom fakt strašně jednoduchej a je to rychlovka. Navíc to tak krásně voní, že budu mít co dělat, abych to vydržela do rána! :-p

      Delete
    4. Jo to je skvělej nápad s tím tofu:) Akorát já ho mám děsně ráda když tam je vidět:D A jsem ráda, že ho někdo opravdu zkusí, že jsem někoho inspirovala:)) Zítra dej ještě vědět, jak ti chutná:))
      A je fakt šíleně jednoduchej, viď? Až k neuvěření jak to potom vypadá hezky. A voní úúžasně, to máš pravdu!:)

      Delete
    5. Fakt moc dík za ten recept. Už dlouho jsem hledala něco dobrého veganského. Navrch jsem dala místo másla Alsan :) Rozhodla jsem se to teda vydržet do rána, ale je to dost kruťárna, protože to tu všude voní a slina teče. Asi budu muset vyvětrat :D
      Zítra dám vědět, jak chutnal! A na snídani se opravdu těším ;-)

      Delete
    6. Je vynikající. Není moc sladký což je velké plus. Není tučnej (další plus). Nikdo by po mém fíglu nepoznal, že je v něm tofu (ani já ne :D ). Klidně si tam dejte víc jablek jako já, akorát jsou důležitý tři věci. Jabka musí být fakt šťavnatý a nezapomeňte si do sypké směsi dát tu sůl, z hlediska celkové chuti je tam důležitá. No a těch 5 vrstev dělejte tak, že je jen rozhrnujte, určitě neuplácávat :) Něco tak jednoduchýho už jsem dlouho neviděla :) Tip nakonec: kostku "másla" strčte do mražáku ještě než začnete a na povrch si dejte tenké plátky.
      P.S. Recept na jáhelník s hruškama a čokoládou bude? Pokud je bez vajec ...

      Delete
    7. Tak to jsem ráda:))
      A ten jáhelník byl tak spontánní akce(nic jiného než jáhly z předešlého dne a hrušky doma nebylo), že už si ten recept nepamatuju..ale bylo tam určitě sojové mléko a asi soj.jogurt a med na spojení;)) pak se to jen navrstvilo s těmi hruškami a čokoládou, posypalo slunečnicovými semínky a zapeklo..přesněji si to fakt už nepamatuju:)

      Delete
  11. hmm hat first cake looks tasty!
    xo

    www.mydutchfashionstyle.com

    ReplyDelete
  12. miluji TOFU a JABLKA, takže spořádat to bych neměla problém :D jen jsem dost nešikovná na pečení! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. já právě taky miluju tyhle dvě suroviny! a když se spojí..lahůdka:) a je to tak jednoduché, že to musí zvládnout každý:))

      Delete
  13. tu tvarohovou bych si hned dala!! :)

    ReplyDelete
  14. Mnam mnam ta pomazanka se mi moc líbí!!

    ReplyDelete
  15. Tak to je zajímavý recept - s tofu. Zrovna jsem přemýšlela co z něj udělat sladkého, díky:)

    ReplyDelete
  16. Vypadá to tak zdravě, až mi to nahání strach :-D Na tom řezu koláče ale vůbec není vidět ta prostřední (druhá) "sypká" vrstva- vypadá to, jako by byla jen úplně dole a úplně nahoře...nebo se vsákla a rozplynula v jablkové náplni? :-) Každopádně doma by mě s tím asi mí masožravci a nezdravožravci vyhodili :-D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ono ty vrstvy jsou celkem tenké, tak se to tak zdá:) ale je to fakt 5 vrstev na přeskáčku:)

      Delete
  17. Ten koláč vypadá naprosto DOKONALE. Musím vyzkoušet :)

    ReplyDelete
  18. Děkuji :) koláč navrhnu mužovi

    ReplyDelete

Thanks for every single comment! I really appreciate you're ideas and opinions :))